Powered By Blogger

Sunday, November 20, 2011

Twilight Saga: Breaking Dawn part 1

Filmovi za kojima je poludio čitav svijet, Sumrak saga, dobio je i svoj četvrti nastavak. Posljednja knjiga, Praskozorje napokon je pretvorena u film koji će ipak biti podijeljen u dva dijela.

Image Hosted by ImageShack.us
Ulaz u kino 

Ovaj film ima svoje obožavatelje, ali i one koji ga smatraju glupim i apsurdnim. Ipak, ne možemo zanemariti činjenicu da je priča o Belli i Edwardu osvojila svijet i potaknula bujicu knjiga, filmova i serija o vampirima i vukodlacima.

Za one koji ne znaju, serijal knjiga o ljubavi između djevojke i vampira sastoji se od četiri nastavka: Sumrak, Mladi mjesec, Pomrčina i Praskozorje.
Kroz sva četiri dijela pratimo Bellu, "običnu tinejđericu" koja ima osjećaj da se nigdje ne uklapa dok napokon ne upoznaje Edwarda. Edward je vampir čija obitelj na pije ljudsku krv. U središtu radnje nalazi se i Jacob, vukodlak koji je zaljubljen u Bellu. 

Premijera "Sumrak sage: Praskozorja" u hrvatskim kinima bila je 17. studenog, a zbog gužve morala sam pričekati subotu, 19. studenog. Ipak, uspjela sam kupiti karte i otišla pogledati prvi dio posljednjeg filma Sumrak sage.

Image Hosted by ImageShack.us
Ulaznica za film
Ovaj dio poseban je zbog same činjenice da se Bella i Edwarda napokon zaklinju na vječnu ljubav, sklapaju brak i odlaze na medeni mjesec, što Jacob doživljava kao nešto šokantno. Nakon što vukodlaci saznaju da će Bella i Edward postati roditelji odluče napasti Cullenove jer smatraju da to neobično dijete predstavlja prijetnju za ljude, vukodlake, ali i vampire. Osim toga dijete postaje prijetnja za Bellin život jer se prebrzo razvija i ne odgovara ljudskom tijelu. Jacob i Cullenovi pokušavaju nagovoriti Bellu da se riješi "stvora" no ona ne odustaje u borbi za sebe i dijete.
Image Hosted by ImageShack.us
Ja stojim pokraj plakata za film



U ovom filmu napokon se razbija ljubavni trokut između Jacoba, Edwarda i Belle jer Jacob pronalazi svoju srodnu dušu, odnosno "otiskuje" se na Bellinu i Edwardovu kćer Renesmee. Time je uspio spriječiti vukodlake da naude Renesmee zbog zakona koji zabranjuje da se naudi onima na koje se vukodlak "otisne" jer to znači da bi mu nanijeli veliku bol.

Na samom kraju filma Bella rađa Renesmee i umire. U zadnji trenutak Edward ju pretvara u vampiricu.
Iako u filmu nema previše akcije nego on samo "priprema" publiku za drugi dio, ipak postoji borba između vampira i vukodlaka, strast između Edwarda i Belle, dramatičnost Belline borbe za svoj život i život djeteta što film čini prilično zanimljivim i napetim.




2 comments: